برق, خطوط انتقال نیرو و شبکه هوایی

خطوط انتقال نیرو و شبکه هوایی

انتقال نیرو

انتقال نیرو و خطوط و شبکه‌های مرتبط با آن

انتقال نیرو: آیا زمانی که از برق منزل خود استفاده می‌کنید و از دیدن فیلم مورد علاقه‌ی خود لذت می‌برید و یا با زدن یک کلید و روشنایی آن، خانه را مزین می‌کنید؛ و یا لپ‌تاپ و گوشی‌های خودتون رو شارژ می‌کنید؛ به این فکر می‌کنید که این برق چگونه تولید شده است؟ یا این که چگونه و از چه طریقی به منزل شما آمده است؟ با ما همراه باشید تا امروز به شما بگوئیم که این برق با طی چه مراحلی به دست شما رسیده است.

برای شروع لازم است یک سؤال بپرسیم: تا به حال اسم خطوط انتقال نیرو و شبکه‌ هوایی به گوشتان خورده است؟

خطوط انتقال نیروی برق

معرفی خطوط انتقال نیروی برق

خطوط برق جزء سیستم انتقال انرژی الکتریکی یا انتقال نیرو هستند که تیر برق و دکل برق‌ها بخشی از این خطوط به شمار می‌روند. در واقع این خطوط، همانند عایق  عمل می‌کنند.  لازم به ذکر است که دکل‌هایی که در خطوط انتقال نیرو هستند از جنس‌های مختلفی ساخته می‌شوند. برای نمونه ما شاهد دکل‌هایی با جنس چوب، فولاد و یا حتی آلومینیوم هستیم.  باید خدمتتان عرض کنیم که بیشتر دکل‌های به کار رفته در این خطوط از جنس آلومینیوم، هستند. البته گاهاً دکل‌هایی با جنس مسی نیز ساخته می‌شوند. از آن جایی که این انتقال خیلی مهم است در خیلی از جاها سرمایه‌گذاری‌های کلانی بر روی آن انجام می‌دهند.  اگر تمایل دارید در این باره اطلاعات بیشتری داشته باشید با تأمین برق ادب همراه باشید.

انواع دکل

خطوط نیرو

نکته مهم این است که شکل، طرح و همچنین جنس این دکل‌ها با توجه به نوع خطوط انتقال متفاوت است. گاهی ممکن است؛ تیرهای چوبی با میله‌های صلیبی شکل که کابل را نگه می‌دارند در منطقه‌ای، نصب شود؛ اما ممکن است این شرایط در مناطق دور افتاده و به اصطلاح، صعب‌العبور متفاوت باشد؛ چون امکان حمل دکل وجود ندارد. بهتر است این نکته‌ را نیز اضافه کنیم که برای این محیط‌ها از تیرهای آلومینیومی استفاده می‌کنند. پس این که این دکل‌ها در چه مدل‌هایی باشند، بسته به شرایط محیط  و وزن کابل‌ها است.

اجزای تشکیل دهنده دکل ها 

  • قله دکل:

قله بالاترین بخش دکل است که سیم ارت به آن متصل می‌گردد. 

  • تیر نگهدارنده دکل

  • بازوهای نگهدارنده دکل 

بازوی دکل هادی‌های انتقال برق را نگه می‌دارند. 

  • قفسه سینه دکل 

بخش مابین بدنه و قله دکل، قفسه سینه گفته می‌شود.

  • بدنه دکل 

 بخشی از دکل که مابین سطح زمین و بازوی نگهدارنده قرار دارد، بدنه دکل گفته می‌شود. مشخص کردن فاصله‌ بین هادی‌ های انتقال برق و زمین بزرگترین وظیفه بدنه است.

  • پایه دکل

  • مقره ها

مقره برای اهدافی همچون: نگهداشتن، جدا کردن و گرفتن هادی‌های فشار قوی مورد استفاده قرار |می‌گیرند.

نکته‌ی مهم در انتقال انرژی الکتریکی، هزینه‌ی راه اندازی آن است. دقت کنید که این خطوط جزئی از مهم‌ترین شبکه‌های برق رسانی، هستند و باعث می‌شوند که برق از جایی که تولید می‌شود به مرکز مصرف منتقل شود. در رابطه با سرمایه‌گذاری‌هایی که در بخش قبل به آن اشاره کردیم؛ باید اضافه کنیم که معمولاً پی‌ریزی دکل‌ها ممکن است، خیلی هزینه‌بر باشد. البته اگر زمین سفت باشد، هزینه‌ی کمتری خواهد داشت؛ اما اگر زمین دارای خاک ضعیفی باشد، قطعاً هزینه‌ی بیشتری می‌برد.  امیدواریم  که تا به این جای کار، اطلاعات کلی و مفیدی را در اختیارتان قرار داده باشیم.

پیشنهاد ویژه: خرید تجهیزات انتقال برق 👉

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

CAPTCHA *در حال بارگیری کپچا...